Tüp Bebek

Tüp Bebek Yumurta Toplama İşlemi

Yumurta Toplama İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Yumurta toplama işlemi, daima transvajinal ultrasonografi eşliğinde ve ağrı hissetmemeniz için hafif bir genel anestezi altında yapılmaktadır. Yumurta toplama süreci yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Vajinal yolla, transvajinal ultrasonografi eşliğinde, iğne ile girilerek, yumurtalıklarda gelişmiş olan yumurta keselerinin (folliküller) içerikleri boşaltılmakta ve alınan sıvı incelenmek üzere laboratuara gönderilmektedir.

Toplama sonrasında, 30-45 dakika kliniğimizde dinlenmeniz yeterli olmaktadır. Sonrasında günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Ancak, hafif bir anestezi altında işlem yaptığımız için, toplama günü çalışmamanızı, araç kullanmamanızı, dikkat gerektiren işlerden kaçınmanızı ve lavaboya giderken bir yakınınızın eşlik etmesini öneririz. Dilerseniz ertesi gün işinize dönebilirsiniz.

Toplama sonrasındaki günlerde, birkaç gün süre ile adet dönemindeki gibi sancılar olabilse de ,  bu sancılar hafif şiddette olmakta ve parasetamol türevi ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilmektedir.  Aynı zamanda adet son günlerinde olduğu gibi hafif vajinal kanama da olabilmektedir. 

Çok yoğun ağrı ya da kanama olur ise  bizleri bilgilendirmenizi rica ederiz.

Yumurta toplama işlemi gününden 1 gün sonra, taze transfer planladığımız hastalarımıza, embriyonun tutunma ihtimalini arttırmak amacıyla, destek ilaçları başlamaktayız. Hangi ilaçları kullanmanız gerektiği  sizin için seçilen protokol uyarınca, hemşirelerimiz tarafından  anlatılacaktır. Bu tarif edilen destek ilaçlarına, gebelik elde edilir ise, test gününüzden itibaren ne kadar süre ile devam edeceğiniz de yine hemşirelerimiz tarafınca anlatılacaktır.

İletişim Bilgileri

Yazar: Prof. Dr. Mehtap Polat
Telefon: +90 530 011 41 33
E-Posta: [email protected]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Telefon İletişim Instagram İletişim Whatsapp İletişim